IC S*Super Classìc`s Madame Maxime ÅRETS UNGDJUR/JUNIOR 2009!!

Idag kom äntligen resultatet!
Maxime blev etta i ungdjurs/juniorsklassen Birmasällskapet!

Lite extra foton på Pärlan kommer i morgon!
Här är ett foto efter en utställning i somras då Maxime blev Best in show.



Misslyckats att uppdatera hemsidan:(

Efter 4 timmars slit så går det inte att ladda upp allt på hemsidan. Får fortsätta senare.

Till veckan börjar alla spekulanter att dyka upp, ska tidsboka nu i helgen. Så ni som väntar på att komma, det kommer ett nyhetsbrev i morgon. ( det skulle komma idag, men som sagt , suttit med hemsidan).

Mmmm, det är med blandade känslor det där att sälja kattungar. Som det känns nu så vill jag behålla allihop:) De är så underbara, så social redan och alla vill komma upp i knä/famn och bara kela. Flera av dem spinner högt när vi tar i dem.


Det var allt för idag!

Sparkar i Hermiones lilla mage!

Ja, nu har jag känt några fosterrörelser i Hermiones "Sessis" mage! Tror att det är en unge och det ska bli så kul för Sessis att få en egen bebis att ta hand om. Hon känner sig lite utanför när de andra honorna pysslar om de sina.
Hon sitter ibland och tittar på de små i smyg med längtansfulla blickar.

Sessis har nog själv kommit på att det är ungar på gång, för hon är sååå dräktig. Vår lilla drama queen vill att vi ska känna på hennes mage hela tiden och lämnar oss inte en sekund:) Hon är faktiskt riktigt underhållande, den här katten.

Nu hoppas vi att det blir en lilatabby tjej till Maja, hon har väntat så länge.
Här är en bild på Sessis när hon var ett halvår och blev fotad av fotograf på en utställning.



Tigervila:)

Efter frukost är det skönt med en vila, tycker Brittany med kompisen Clifford och Merci. Celeste ser till att komma med på bild också, den linslusen!


Grace tar en tupplur samtidigt i sängen....


Cherie är inte så pigg på att bli fotad när det är vila;)


Jackson tycker att det blir lite tröttsamt att vara på dagis också!


Clifford och Brittany igen...

Bildpremiär på Maxime`s kull

Här blir det lätt att färgbestämma, lila eller lilatabby!
Här är de tre dagar!


Här nedan är bebisarna en dag gamla och det var fullt krig om spenarna. Det finns många utmaningar här i livet, man kan klättra i berg, dyka djup mm men att få en nyfödd kattunge att välja en ledig spene när den vill ha en annan, är ett omöjligt uppdrag! Efter två dagars krig är spenaran nu uppdelade. Det var pojkarna som ville ha samma och vi har nu smeknamnen Harry och Malfoy på dem eftersom de bråkade så mycket. De var riktigt synd om Maxime då, för vi såg hur ont det gjorde på hennes magen när de slogs.

Cherie och Celeste

Cherie 5 veckor blåtabby är riktigt nyvaken på bilderna:)






Och så Celeste , vår fotomodell, som troligtvis är brun.





Eftersom Celeste är vår fotomodell och posar så fort det går så får hon en bild till.


Clifford och Civ

Clifford




 

Civ a Diva

 

 


Brittany







Jackson och Murphy

Charmörerna, knä och sängvärmarna Jackson och Murphy. Två killar som är pappa upp i dagen, samma mysfaktor och intellekt. Jackson är snabbast upp i famn och Murphy kommer direkt efter. Murphy har lite mer egen vilja, Grace måste väl prägla någon av dem:)  Jättesvåra att se skillnad på dem, än så länge ser deras markeringar också lika ut, så Murphy får stå ut med svart nagellack ett tag till.

De två översta bilderna är på Jackson och de andra två Murphy.









I kväll blir det bildbomb på bloggen!!!!

Nu har jag fotat alla 11! kattungar så i kväll lägger vi ut bilder på samtliga. Hoppas att hinna med att uppdatera hemsidan också! Har lite dåligt samvete över den:)

Det går i alla fall jättebra för Maxime och henes bebisar. Hon har masor med mjölk och de går upp rejält i vikt.

De större är numera på dagis, dvs i köket på dagarna, och vänjer sig vid skrammel och folk som går omkring.

Var och tittade på Bellona, Abbes första bebis, igår. Hon var söt som socker och en lite bestämd dam;) Förstår att Vanja inte kan sälja sockergrynet. Foton på Bellona hittar du på Vanjas hemsida http://disernas.com/sida1.html

Har fortfarande inte klarat av att färgbestämma två av Mercis honor, Celeste och Civ.
Clifford är bruntabby, Cherie är blåtabby det är jag säker på även fast en uppfödarkollega tvekar och menar att hon kanske är choklad.

Celeste är brun eller choklad och Civ är är fortfarande tabby men där har jag tre bud brun, blå och choklad:) Inte lätt! Jag tror faktiskt att Celeste är choklad eftersom det bruna inte går mer än till hälften på baksidan av örat och att hon inte har maskat ut på benen som tex Clifford har gjort. PÅ de bruna brukar man ju se markeringarna tidigt.
Civ tvekar jag mellan brun och choklad tabby, hon får helt enkelt växa till sig lite.

Får se vad jag får för förslag efter jag lagt ut bilderna ikväll.

Tills dess får ni hålla tillgodo med några underbara bilder på ett par härliga 14 veckors boxervalpar!
De är också till salu. Det är min gode vän Eva Ekman som har dessa små bustroll och äger mamma Mitzi som jag kan intyga har ett underbart psyke! Pappan är champion och valparna har stamtavla. Intresserade? Mail till [email protected] så förmedlar jag kontakten.









Maxime och Abbe = fyra små underverk

Maxime har blivit mamma!

Det blev lite dramatiskt eftersom inte värkarna satte igång efter vattnet gått. Första gången som en av mina katter har fått göra ett snitt.

De var helt underbara på Västerorts djursjukhus och gjorde allt rätt! Vid ultraljudet som de tog direkt när vi kom in så såg vi först inga hjärtan som tickade, men så plötsligt så hittade veterinären ett! De tog direkt Maxime till operation och väntan var hemsk, rent ut sagt! Var så orolig för Maxime. Efter en timme så kom en sköterska ut och sa " de är så söta" . De var fem stycken och Maxime mådde bra. Veterinären kom ut och sa att de kämpade med två svaga.

En liten pojke somande stilla in i min famn senare under kvällen. Men de fyra som ligger i lådan här bredvid mig har redan gått upp i vikt och verkar må kalas! Maxime är omtöcknad och lite lätt chockad, så jag har bäddat ner mig på golvet framför bolådan i natt också:)

Foton mm hoppas jag kunna läggain i morgon. Då fyller ju våra busar och charmtroll Brittany, Jackson och Murphy 6 veckor.


Merci´s kull 4 veckor idag!

CLIFFORD





CIV





CHERIE




CELESTE





Smälter som en isglass en varm sommardag

Ja, det gör man när de små tittar på en med sina djupblå små ögon och blinkar:) Dunkdunk låter mitt hjärta då som också blir så härligt varmt.

Ja, som ni förstår så blir det inte mycket gjort. Det är otroligt vilka 7 charmtroll det här är och vilken ögonfärg de alla har fått!!
Vi har fortfarande svårt att bestämma färg på Civ och Celeste, är det brunt eller choklad. Ska ta hem några uppfödarkollegor för färgbestämning. Men kolla tjejerna vad söta de är:


Brittany och Murphy är stora matvrak


Jackson sitter lite bredvid och småkikar....äter sig hellre mätt hos mamma, den lilla mammagrisen



Men är mamma med så kan Jackson också äta;)

Får vi presentera våra treveckors ulltussar Civ, Cherie, Clifford och Celéste

S*SUPER CLASSIC`S CIV A DIVA

 

S*SUPER CLASSIC`S MERCI CHERIE




S*SUPER CLASSIC´S CLIFFORD CLARKSON




S*SUPER CLASSIC`S C`EST CÈLÈSTE

En till bild på Céléste som är en riktig fotomodell!




Hermione blev Årets Avelshona i Stockholms Kattklubb!

Vilket år hon har haft, vår lilla Sessis! Framgångar som avelshona och så har hon själv tagit den högsta titeln Supreme Champion! Titeln tog hon utan att ha förlorat ett enda cert, precis som sin pappa! Ett stort tack till alla Hermionebarn ägare som ställt ut era katter!!

Nu får vi se om hon är dräktig eller ej, magen är lite liten så vi är tveksamma!



Olika åsikter!

Grace och jag har lite olika åsikter om vad som är bäst för bebisarna:)
Fixade lite kring bolådorna i går och förberedde så att bebisarna kan börja röra sig lite mer. Bäddade rent i lådorna och dammsög rummet, det blev rent och kalasfint! Allt frid och fröjd so far! Klockan 4 i natt vaknade jag av att Grace ropade och ropade, tände lampan och såg att hon satt utanför lådan och lockade på sina bebisar. Tokmaja, tänkte jag, hur ska de kunna hoppa över? Släckte lyset och fick genast tända det för det var en bebis som skrek hjärtskärande. Grace höll på att bära ut ungen ur rummet!! Hämtade ungen och lade ner den i lådan och såg till min förskräckelse att det fattades en unge. Började leta och Grace följde efter mig och letade hon också, hela tiden pratade hon och verkade sååå stolt. Hittade inte pojken och Grace hade åter hämtat den andra och tänkte gå ner för trappen med honom! Då hjälpte jag henne ner med bebisen, för jag tänkte att hon kanske visar vad hon tänkte lägga honom. Mycket riktigt, hon var så nöjd att hon slapp släpa så hon lockade och visade mig vägen ner i källaren!

En parantes, givetvis så tyckte de andra katterna att det här var spännande så de följde varje steg vi tog, lite som följa John klockan fyra på natten!

Längst in i en hörna på en filt som ramlat ner på golvet låg det en hoprullad lite rädd kattunge, Grace visade stolt upp sitt nya hem, jag kände en svag doft av Abbes urinmarkering och var inte lika nöjd:(
Upp med missarna i sin bolåda igen, Grace började åter att flytta dem, la mig i protest framför lådan och så höll det på ett tag. Merci låg hela tiden i sin låda och bevakade sina ungar så att Grace inte skulle flytta dem med, hon var faktiskt inne där och kikade:) Allt slutade med att jag hämtade en toalåda och stängde in Grace och Merci tillsammans med mig, sen sov vi alla 10!
Grace har inte direkt visat att hon tänker flytta dem igen, men jag tror vi stänger inför natten igen;)

Måste bara säga att alla ungar ser helt underbara ut, färgmässigt är det nog så här: 2 blåtabby pojkar, två blåtabby tjejer, två bruntabby tjejer och en sööööt brun tjej. Markeringarna ser faktiskt än så länge bra ut på samtliga, hoppas att det stämmer.

Kände förresten första sparken i Maximes mage i dag:)


Grace bebisar tre veckor idag!!

Murphy 3 veckor


Brittany 3 veckor


Jackson 3 v

RSS 2.0